Main Page-ca

From IndieWeb
Jump to navigation Jump to search

Què es la IndieWeb?

La IndieWeb és una alternativa centrada en la gent a la ‘web corporativa’.

icon 4611.png El teu contingut és teu
Quan publiques alguna cosa a la web, t'hauria de pertànyer a tu, no a una empresa. Massa companyies han tancat i perdut totes les dades dels seus usuaris. Unint-te a la IndieWeb, el teu contingut continua sent teu i estant sota el teu control.

icon 31635.png Estàs millor connectat
Els teus articles i missatges d'estat es poden transmetre a tots els serveis, no només a un de sol, i permetre així que et relacionis amb tothom. Fins i tot les respostes i els "M'agrada" en altres serveis poden tornar al teu lloc web: d'aquesta manera són tots en un únic indret.

icon 2003.png Tu tens el control
Pots publicar el que vulguis, en el format que vulguis, sense que ningu no et monitoritzi. Addicionalment, comparteixes enllaços llegibles simples com exemple.com/idees. Aquests enllaços són permanents i sempre funcionaran.

Més enllà dels blogs i de la descentralització

La iniciativa de la IndieWeb és diferent d'anteriors esforços/comunitats:

  • Principis abans que projecte-centrisme. Altres assumeixen una monocultura d'un projecte per a tot. Nosaltres estem desenvolupant una pluralitat de projectes.
  • Selfdogfood enlloc de correu electrònic. Mostrar abans que parlar. Prioritza la solució dels teus propis problemes, creant, iterant en el teu propi lloc web.
  • Disseny primer, formats en segon lloc. Centra't en una bona experiència d'usuari i en prototips "selfdogfood" per crear els formats i protocols necessaris mínims.

Potser el més important: estem centrats en la gent enlloc de projectes, i tenim encontres regulars on tothom és benvingut.